Numărul tranzacţiilor imobiliare a crescut în primele şapte luni ale anului, comparativ cu perioada similară din 2019, pe principalele pieţe din Transilvania, din Cluj-Napoca şi Sibiu, arată un studiu realizat de SVN Romania

Numărul de tranzacţii cu imobile încheiate în Cluj în primele şapte luni din 2020 a crescut cu 25,5% comparativ cu primele şapte luni din 2019, potrivit datelor Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), în ciuda celor două luni de restricţii de circulaţie din timpul stării de urgenţă.

„Piaţa rezidenţială din Cluj-Napoca a rezistat relativ bine şocului produs de criza sanitară prin care trecem. Oraşul continuă să se dezvolte macroeconomic iar proiectele realizate temeinic, cu un plan de business bine pus la punct, înregistrează în continuare rezultate satisfăcătoare, deşi există, desigur, şi proiecte cu rezultate slabe. Cererea a revenit la niveluri similare cu cele înregistrate anul trecut iar preţurile sunt. în medie, cu aproape 10% mai mari faţă de acum un an”, a declarat Anamaria Burcă, managing partner SVN Transilvania.

Şi în Sibiu, tranzacţiile au crescut cu 24,5%. Aceste pieţe au înregistrat în 2019 noi recorduri absolute în ceea ce priveşte livrările de noi locuinţe, potrivit calculelor SVN Romania realizate pe baza datelor Institutului Naţional de Statistică (INS). Cluj-Napoca a rămas cea mai mare piaţă rezidenţială regională din România, cu excepţia regiunii Bucureşti – Ilfov. 7.557 de locuinţe au fost finalizate în 2019 în oraş şi în împrejurimi, în creştere cu 6% comparativ cu anul anterior, stabilindu-se astfel un nou record.

SVN Romania este unul dintre cele mai mari jucători activi pe piaţa de consultanţă imobiliară din România.

https://www.zf.ro/constructii-imobiliare/pietele-imobiliare-din-transilvania-ignora-criza-studiu-svn-numarul-19519148

You have already added 0 property

Login

Register